Кожен має право на отримання освіти

Мовенко Ганна, голова лідерів учнівського самоврядування

У рамках виконання проекту «Реалізації в регіонах завдань Президента України» з 27 січня до 1 лютого у Жовтянській громадсько-активній школі Слов'яносербського району Луганської області проходив тиждень інклюзивної освіти. «Всі ми рівні - всі ми різні.», «Кожен має право на отримання освіти в загальноосвітній школі!»- саме це хотіли донести до нас класні керівники, психолог, педагоги-організатори.

Тиждень інклюзивної освіти розпочався з оформлення інформаційного куточку в кабінеті психологічної служби, який містив інформаційно-просвітницьку літературу та виставкою малюнків « Всі діти мають право на життя».

Протягом тижня класні керівники провели ряд бесід та виховні години. Гаслом цих бесід було: Ти неповторність, особистість, яка у майбутньому стане, можливо, вчителем, лікарем, ученим. Але перш за все треба бути людиною з великої літери. Не всі відомі люди у дитинстві мали змогу бути заможними. Вони виділялися серед інших нездоланністю і непереможним духом, мати мету і досягати її.

Наступного дня психологом була проведена інформаційна година «Інклюзивна освіта» та акція « Добрі вчинки і слова», що провели лідери учнівського самоврядування. Вони пояснили учням школи, що є діти з особливими потребами, вони прагнуть бути рівними серед інших. Інклюзивна освіта передбачає навчання цих дітей поряд з їхніми однолітками, спілкування з ними.

Головна мета тижня – це толерантне ставлення до особистості, допомога тим хто цього потребує. Комусь, може, не вистачає підтримки, хтось закрився у собі і не має змогу висловитись. Тому наша підтримка допоможе їм.

Отже, кожна людина – це особистість, кожна дитина – це квітка, яка зростає і має змогу бути неповторною, нездоланною, непереможною, яка обов`язково досягне своєї мети, варто лише захотіти.

25 лютого 2013р. в ЛОІППО відбулося засідання круглого столу «Планування сумісної роботи ГАШ та ЛОІППО» для керівників громадсько активних базових і експериментальних навчальних закладів, координаторів діяльності ГАШ (методистів м/к).

Презентація "Розвиток діяльності ГАШ Луганської області"

Презентація "Перспективи діяльності ГАШ Луганської області у 2013році"

Інформаційний лист "Международный день ОАШ"

Положення про проведення всеукраїнської волонтерської акції "Весняний тиждень добра"

Всесвітня декларація добровольчества

Фільм про волонтерський зліт

Увага! Весняний тиждень добра-2013

інформаційний лист, план заходів, положення, форма аналітичної довідки

16 грудня 2013 р. в Луганському обласному інституту післядипломної педагогічної освіти відбулась обласна науково-практична конференція «Основні напрямки, зміст і форми взаємодії школи та громади»

Програма конференції

Увага! Міжнародний день ГАШ

25 квітня 2014 р. у КЗ «Білоріченська ЗОШ І-ІІІ ступенів» відбулася обласна науково-практична конференція на тему: «Формування громадянських якостей учнів у процесі взаємодії школи та громади»

Кiлькiсть переглядiв: 643

Коментарi

Новини

Опитування

Чи зручно Вам користуватися сайтом?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031